Aanrechtbladen

Aanrechtbladen zijn belangrijke onderdelen van de keuken. Zij bepalen de sfeer en worden intensief gebruikt. En wat zijn de voor- en nadelen? Wij helpen u graag bij uw keuze. In onderstaand schema ziet u een overzicht van de meest toegepaste werkbladmaterialen. Deze zijn aflopend gerangschikt in prijs.

TopLaminaat

Toplaminaat (kunststof) is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het oppervlak is hard en bestendig, en bijzonder makkelijk schoon te houden. De bladen zijn verkrijgbaar in veel kleuren, zodat u altijd een werkblad kunt vinden dat past bij uw keukenmeubelen - én bij uw budget, want Toplaminaat® bladen zijn er in verschillende prijsklassen. Combineert u het blad met een speciale randlijst, dan kiest u voor design - dat toch nog heel betaalbaar is. Met name Toplaminaat® bladen met een (ABS-)randlijst in dezelfde kleur van het blad zijn aan te raden. Die zien er, zeker op bladen dikker dan 6 cm, strak en robuust uit.

DecorTop

De structuur is dieper en het blad oogt robuuster. TopLaminaat maar dan een beetje meer. Extra dik massief laminaat met een zwarte kern wordt aangebracht op een dragermateriaal. De randen worden afgewerkt met 1 mm dik laminaat in dezelfde kleur als het bladoppervlak. DecorTop heeft een breed assortiment van maar liefst tien kleuren. Elk daarvan uniek, en met een voelbare structuur.  

TopCore

Top Core® is een dikke laminaat die bestaat uit een gekleurde bovenlaag en heeft een zwarte kern. Een Top Core® werkblad kan zowel worden afgewerkt met een vlakke rand als met een haakse rand. De haakse rand wordt door middel van de V-groove techniek gemaakt. Top Core® is zeer stevig en compact en daardoor stootvast. Het blad is even kras- en slijtvast als HPL. Het gesloten oppervlak zorgt ervoor dat het werkblad bijzonder watervast, hygiënisch en eenvoudig te reinigen is.

Fenix NTM

Fenix NTM is een aanrechtblad met een extreem mat uiterlijk. Het heeft een massieve uitstraling, maar voelt toch zijdezacht aan. Dankzij de onderscheidende nanotechcoating blijven er bovendien nooit vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. En bij normaal gebruik verdwijnen kleine krasjes vanzelf!

Massief hout

Een houten keukenblad geeft de keuken sfeer. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. Een houten blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld een kunststofblad.

RVS

Roestvrijstaal is een materiaal wat zijn sporen verdiend heeft. De super strakke uitstraling geeft uw keuken wel een zeer bijzonder uiterlijk. Of het werkblad nu 12mm of 100mm moet zijn, met RVS kan dit allemaal. Spoelbakken kunnen naadloos ingelast worden. Over hygiëne gesproken.... De oppervlakte is leverbaar in een gematteerde of juist glanzende uitvoering. geborsteld, ets of de bekende wafelstructuur, het is altijd bijzonder.

Graniet

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het werkblad; geen bestanddeel wordt er uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief. In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt, en de tint past zich iedere keer aan de lichtval en de inrichting van de keuken aan. Graniet vraagt nagenoeg geen onderhoud, gegarandeerd jarenlang plezier!

Composiet

Composietsteen bestaat voor 93% uit kwarts; hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard, en heeft het zijn natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur. Aan de mineralen worden namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is. Een juweel in uw keuken waar u jarenlang van kunt genieten.

Keramiek

Kemie heeft hèt materiaal van de toekomst. De uitstraling is strak, industrieel of natuurlijk. Ceramistone® is in hoge mate hitte- en zuurbestendig, krasvast én oersterk! Dit produkt bevat alle goede eigenschappen welke je van een werkblad kunt wensen. Kom het bekijken en voelen in onze showroom.

Solid Surface

Solid Surface ook bekend onder de namen Hi-Macs® en Corian® is een verzamelnaam voor een groep duurzame oppervlaktematerialen die massief en homogeen zijn. Deze bladen worden volledig op maat gemaakt en in iedere gewenste vorm gebogen. Ideaal voor designkeukens met ronde vormen, dus! Maar ook de eigenschappen zijn ideaal. Door de homogene massa is het bladoppervlak nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunnen eenvoudig worden hersteld. Bovendien voelt Solid surface prettig aan.

 

Beton

Geen enkel keukenblad oogt zo industrieel en robuust als dat van beton. LightBeton® is vervaardigd van echt gewapend beton, en vertoont dan ook alle kenmerken daarvan: de verschillende structuren, de haarscheurtjes, en de lichte en donkere delen. Maar LightBeton® is zo'n 60% lichter dan standaardbeton! Toch is het minstens zo robuust en onverwoestbaar. Door zijn koele, strakke uiterlijk past deze massieve blikvanger in nagenoeg ieder designontwerp. 

 

Lapitec

Lapitec® wordt niet voor niets het ultieme keukenblad genoemd, want het is hitte-, slijt- en slagvast, vlekvrij en onderhoudsarm! Maar ook de uitstraling is exclusief, dankzij de heel eigen kleuren en afwerkingen. Het materiaal is onder extreem hoge druk geperst, waardoor dit stenen blad niet alleen uitzonderlijke eigenschappen heeft, maar ook door en door gekleurd is. Onnodig te zeggen dat Lapitec ook nog eens heel milieuvriendelijk is …

Glas

Glas staat prachtig in de moderne designkeuken. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.

© 2005 - 2017 Van de Breevaart Keuken & Sanitair Relevante linksSitemapDisclaimerRealisatie: ProAutNorm B.V.